ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Mai jos se afla cele mai frecvente intrebari pe care si le pune un angajator inainte de a angaja personal asiatic.

A. Semnarea contractului între Aasha Recruitment și Firma angajatoare.
B. Crearea profilului candidatului.
C. Selecția CV-urilor.
D. Întocmirea fișei postului și semnarea contractului de angajare conform legislației din țara de origine a angajatului.
E. Obținerea Avizului de muncă în România.
F. Expedierea Avizului de muncă în țara de proveniență a angajatului și obținerea vizei de lungă ședere în scop de muncă.
G. Sosirea angajatului.
H. Obținerea permisului de ședere temporară în România.

In cazul in care angajatul nu satisface cerintele angajatorului, agentia va inlocui personalul fara nici un cost aditional.

– 25 euro (schimbare de angajator/ 100 euro (recrutare directa din asia) – aviz munca
– 175 euro taxa consulara permis sedere

Cetateanul asiatic vine cu viza in scop de munca strict pentru teritoriul Romaniei si are obligatia legala sa lucreze cu un aviz de munca doar la firma pentru care acesta a fost eliberat.

– C.U.I.
– C.I. ADMINISTRATOR
– CONSTATATOR
– ANOFM
– ORGANIGRAMA FIRMA
– CERTIFICAT ATESTARE FISCALA
– IMPUTERNICIRE
– CAZIER FIRMA

Perioada minima contractuala este de 2 ani cu posibilitate de prelungire in functie de necesitatile angajatorului.

Salariul acordat muncitorilor asiatici nu poate fi mai mic decat salariul prevazut in contractele colective de munca pe ramura de industrie ori decat salariul minim din Romania.

In raport cu lucratorii asiatici se aplica legea romana atat in privinta nivelului de salarizare, a timpului de lucru si a perioadelor de odihna, a conditiilor de angajare pentru femeile insarcinate cat si in privinta asigurarii sanatatii si securitatii la locul de munca, a masurilor de aparare impotriva incendiilor. O atentie deosebita va trebui acordata discriminarii la locul de munca, mai ales in cazul personalului strain.

Nu. Aasha Recruitment nu percepe comision din venitul lunar al angajatilor.

Nu, toti angajatii au aceleasi drepturi si obligatii.

Nu. Angajatorul este liber sa decida acest aspect in functie de posibilitatile sale.

Nu. Angajatorul are obligatia sa achite doar taxele percepute de catre Inspectoratul General pentru Imigrări. Biletul de avion si restul costurilor aditionales sunt asumate de catre cetatean.

Aasha Recruitment are responsabilitatea de a pastra o comunicare eficienta intre angajator si angajat pe tot parcursul contractului.
Aasha Recruitment are responsabilitatea de a se ocupa de documentatia necesara pentru a aduce cetateni asiatici in Romania si nu numai.
Aasha Recruitment are responsabilitatea pe toata perioada contractuala cu angajatorul sa puna la dispozitie o persoana desemnata a agentiei pentru a pastra o comunicare eficienta.

Contractul de colaborare cu Aasha Recruitment se intocmeste pe o perioada minima de 6 luni cu posibilitatea de prelungire, in functie de nevoile angajatorului.

Acest criteriu este stabilit de catre compania angajatoare in functie de politica ei.

Acest criteriu este impus de catre Inspectoratul General pentru Imigrari iar noi ca si agentie, respectam toate criteriile impuse de catre aceasta institutie.

Da, este una dintre conditiile care intra in obligativitatea angajatorului.

În funcție de cerințele companiilor românești care apelează la echipa noastră, asumăm recrutarea angajaților care corespund cel mai bine criteriilor de angajare, comunicarea fiind realizată la început în limba engleză. Ulterior comunicarea se poate face în limba română deoarece personalul asiatic poate învăța foarte repede, având deschidere foarte mare și dorință de adaptare.